Verdiepingsslag warmtescans Buren

In februari maakten vrijwilligers en studenten warmtescans van woningen in Buren. Studenten Built Environment van de Hanzehogeschool Groningen onderzoeken de foto's nu nader.

Het Dorpsbelang Buren en de Innovatiewerkplaats EnTranCe zijn de opdrachtgevers van de onderzoeksopdrachten rond de warmtescans. De onderzoeken naar isolatie en warmtelekken van woningen vinden plaats in het kader van het project ‘Buren geeft Energie’. Op basis van de beelden van de warmtescans wordt op dit moment door Vastgoed en Makelaardij studenten een warmtescanrapport per woning gemaakt. Binnenkort worden de rapporten van alle woningen bij de bewoners bezorgd.

Eind mei is een nieuwe groep studenten van de Hanzehogeschool via de Buitenwerkplaats van EnTranCe gestart met een verdiepingsslag voor het warmtescan onderzoek. Het doel is om inzicht te krijgen met welke methoden het energieverlies door de warmtelekken voorkomen kan worden. Een collectieve aanpak voor de meest voorkomende warmtelekken en woningtypen wordt uitgewerkt.

Vanwege de coronamaatregelen wordt er nu geregeld digitaal vergaderd via het programma Teams. Ook hebben de studenten van 8 tot en met 11 juni Ameland corona proof bezocht. De woningen in Buren zijn bekeken en op het gemeentehuis in Ballum is een aantal bouwdossiers onderzocht op bouwmethodologie.

Top