Nordwin College plant helm 'Blote voeten pad'

Als onderdeel van een tweedaagse excursie naar Ameland is door studenten MBO 1&2 - Groen van het Nordwin College uit Leeuwarden helm geplant bij het 'Blote voeten pad' van het Natuurcentrum.

Op 26 maart is een grote groep van circa 60 MBO-studenten en docenten op Ameland gearriveerd. Het betrof studenten van onder andere de secties Groen, Grond & Infra, Melkveehouderij, Dierverzorging, Paardenhouderij, Bloem & Styling en Voeding

Op de dag van aankomst is door de Stichting Amelander Musea (STAM) een rondleiding op de Eendenkooi georganiseerd. De Eendenkooi bevindt zich op de Kooiplaats, iets ten oosten van Buren.

De studenten hebben overnacht in de Kienstrahoeve en in vakantiehuis Kienstra, beiden aan de Willibrordusstraat te Buren.

Op woensdag 27 maart is gestart met een lezing door de STAM over Ameland op de kampeerboerderij in Buren. Later op de ochtend stond een rondleiding door het Natuurcentrum in Nes op het programma. Ook kon een kijkje achter de schermen van het aquarium worden genomen.

helm planten 1     helm planten 2     helm planten 3

Studenten van de sectie Groen hebben woensdagmiddag onderhoud gepleegd aan het Blote voeten pad bij het Natuurcentrum. Er is circa 250 m2 helm geplant. De studenten werden ondersteund door medewerkers van de STAM.

Top